Wij-water

Ja lieve mensen, hier ben ik dan! De Wij-waterengel.

De wat?

De wij-water-engel. Ik leg het even uit. Ik ben een onderwaterengel, van nature. Ik heb geen vleugels maar vinnen. Daarmee kan ik onder water tollen en draaien. En zwemmen, natuurlijk.

Wat u daaraan heeft? Nou, uit de wereld waar ik vandaan kom, is nóóit ruzie. Er is geen oorlog. Vrede is al wat er is. En harmonie.

Dat komt zo: in de bron waar wij wonen, zit wij-water. Dat is niet hetzelfde als wat jullie mensen in de kerk hebben hangen: het is puurder en zuiverderderder.

Wanneer wij ergens een ruzie opmerken, druppelen wij wat wij-water over de heethoofden, zodat ze afkoelen en kalmeren. Op die manier kan de zaak rustig worden uitgepraat, waarna ieder zijns weeg gaat. Er is altijd oog voor beide kanten. Daarom heet het ook: wij-water.

We bemerken helaas wat meer aanvragen vanuit de bovenlijke mensenwereld. Met al die ruzies en oorlogen. Er zijn teveel heethoofden en sinds 2022 merken wij dat onze bron terugloopt in de hoeveelheid zuiver wij-water. Het stroomt niet meer en dat stemt ons bedroefd en geeft reden tot zorgen.

Er gloort echter licht aan de horizon: na wat testen door uitmuntend slimme hoogopgeleide onderwaterengelen is gebleken dat wij-water bijzonder goed gedijt wanneer het in een verhouding van 1:12 wordt vermengd met regenwater, dat van de mensenwereld afkomstig is. Na vermenging noemen we ook wel ergenwater. Vóórdat ergenwater echter als origineel wij-water kan worden gebruikt moet het eerst worden ontzuurd en ontgift.

Daarvoor wordt een bijzonder middeltje gebruikt, namelijk het snot van twaalf middelbare oude onderwaterengelen. Precies die verhouding blijkt hét middel om regenwater uit de mensenwereld te zuiveren. Wat zeg je? Jij gebruikt dit als oogdruppels? Gaaaaaaaaaatverdarrrieeeeeeeeeeeeeeee!

Uit: 30 dagen schrijven. Opdracht: Schrijf met je koelkast. Het werd een flesje oogdruppels, dat een andere hoedanigheid kreeg.

Door Odette

Hoi! Ik ben Odette en sinds 2006 blog ik over alles wat me beweegt.

1 reactie

  1. Ha, ha, ha, het snot voor ogen … ik dacht dat alleen wielrenners daar last van hadden.

Reacties zijn gesloten.