Met mij

Het is alweer een tijd geleden dat ik een lekker stukje onder de neus weg scheef hier, op mijn eigen schrijfkamertje. Dat komt doordat er veel is veranderd.
In mijn hoofd is het een stuk rustiger geworden en dat heeft een goede invloed op mijn lijf en leven. Mijn stoorzender is mijn gids geworden. Inmiddels werken we samen alsof het nooit anders is geweest. Het maakt mij tot wie ik ben. Mezelf.
Ik vond het niet nodig, behalve dan de oefening met mijn voeten, om over mijn groei- en heel proces te schrijven. Figuurlijk ben ik minstens een halve meter groter gegroeid en mijn geest is lichtjaren wijzer geworden. Vanuit mijn hoofd richting hart. Ik ga niet meer terug naar wat geweest is; ik leef van harte in vandaag.
Dat heeft tot gevolg dat ik niet meer alles uit mijn hoofd op het internet wil delen of publiekelijk wil opschrijven. Te vaak heb ik gemerkt dat ik langer (te lang) moest nadenken wanneer er een gedachte om te schrijven in mij opkwam. Bij het denkproces kroop ik (figuurlijk) terug in mijn hoofd en dat voelde niet goed. Op Twitter en Facebook heb ik me ook wat meer teruggetrokken. Mijn gedachten en meningen hoef ik niet meer overal en altijd naar buiten te brengen. Liever houd ik mij en mijn gedachten nog wat binnenboord, opdat zij verder mogen groeien.
Het betekent niet dat ik geen mening heb over hetgeen er in de wereld gebeurt. Het betekent wel dat ik er geen belang aan hecht, mijn mening daarover met wie dan ook te delen. Lekker makkelijk? Absoluut, zeker weten.
Op dit ogenblik vaar ik mijn eigen koers, ergens op een rustig stukje water. Met de wind in de rug vaar ik met de seizoenen mee, op het ritme van de maan. Mijn hart en mijn intenne bepalen de route, in overleg met de vele hoekjes in mijn hoofd waarin voor het gemak de plattegronden liggen opgeslagen. Gewoon, doordat ze bewaard zijn gebleven. Omdat ze bij me passen.
Zelf hoef ik slechts af en toe licht bij te sturen.
kano

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Hoogsensitief

Door Odette

Hoi! Ik ben Odette en sinds 2006 blog ik over alles wat me beweegt.

10 reacties

Reacties zijn gesloten.