Droedelen

Sinds korte tijd doe ik aan droedelen. Mogelijk heet het doedelen maar dat kan mij niet, droedelen klinkt veel leuker. Meer als mij. Daar klopt taalkundig weinig van maar dat is voor een keertje jammer dan.
In oktober heb ik -tussen de Spaanse bedrijven door- een vijfdaagse online training gevolgd om met kleine tekeningen alledaagse zaken uit je hoofd te krijgen. Want wat blijkt? Onze hersenen hebben -net als een computer- werkgeheugen. En wanneer een mens teveel gedachten of werklijstjes in z’n hoofd heeft of laat hangen, raakt het werkgeheugen overbelast en loopt de computer in de bovenkamer vast.
Tekenen schept orde in de chaos, maakt werkgeheugen vrij en dus heeft uw lettersmid dapper gedroedeld, inclusief een mindmap van wat me blij maakt #hoera en een setje iconen voor mijn “to do” of werklijstje. Opdat ik het overzicht kan bewaken én kan houden. Ik vind het heerlijk om te doen. Als beelddenker wordt het voor mij zoveel gemakkelijker om zichtbaar te maken wat ik MOET doen en wat nog even kan wachten.
Tijdens het vrij droedelen over mijn gedachten, dromen en ideeën kwam daar zomaar ineens een schrijvers icoontje bij. Het ontstond in de vorm van een setje smeedgereedschap, met letters.
Plus een klein ontwikkelingsvlammetje; mijn eigen olympisch vuur.

Door Odette

Hoi! Ik ben Odette en sinds 2006 blog ik over alles wat me beweegt.

4 reacties

  1. Daarom schrijf ikzelf een beetje raar, zodat je er niet goed met je hoofd bij kan. Ik teken ook graag om te ontspannen. Droedel maar voort. Groetsels,

  2. Ik noem het ook droedelen… Veel beter. Dat van dat werkgeheugen ken ik. Vreselijk. Mijn pcke boven loopt nog regelmatig vast. Mijn droedels zet ik sinds kort op mijn blog. Ik vind die van jou geweldig. Een Lettersmidlogo. Of -droedel. Ben benieuwd naar meer! Groetels!

  3. Droedelen of doedelen doe ik niet.
    Wel ben ik regelmatig aan het kabokkelen.
    Maar dat is weer iets heel anders.
    Vriendelijke groet,

Reacties zijn gesloten.