Break

Lettersmid neemt een breek. Ik ga eens diep nadenken over wat ik nou precies wil met dit blog. Schrijven gaat niet vanzelf en dat hoeft ook niet maar de laatste tijd gaat het wat reumatisch. Met een hoop gekraak, gepiep en het voelt allemaal behoorlijk stijf en stram.
De zinnen willen niet zo goed lopen en dat is iets anders dan het hoofd want dat loopt over. Niks geen narigheid maar gewoon weinig schrijfbare momenten. Het past ook niet meer zo bij me, dat Lettersmid gebeuren. 
Soms groeit een mens uit zijn zelfgebreide jasje. De vraag rijst of je dan een nieuwe jas moet breien, of aanschaffen en juist dat weet ik niet. Het zou heel goed kunnen dat ik het zo laat en tijdelijk in een jurkje zonder jas blijf lopen. Het is zomer, dus alles is mogelijk. De site verdwijnt ook niet zomaar, daarvoor heb ik er teveel ziel en zaligheid in gestoken. 
Het wordt in elk geval een letterloze zomer voor Lettersmid. Wie weet vind ik in de herfst ergens anders de zin weer terug. In stilte worden immers de mooiste ideeën geboren en vond ik eerder een mooie groei.
Dank voor uw lezen en reacties tot nog toe. Het was en is me veel waard.

Door Odette

Hoi! Ik ben Odette en sinds 2006 blog ik over alles wat me beweegt.

18 reacties

 1. Jij kiest en beslist! Ik merk de blogdip of -moeheid of -(over)verzadiging bij meerdere bloggers dezer dagen.

 2. Oei, Odette. Bekend gevoel, maar geef niet op! Neem inderdaad een goede “pauze” maar ga vooral door. Je hebt aan mij een grote fan en velen met mij. Hoop dat de inspiratie weer snel terugkomt. Wens je dat van harte toe. Please go on!

  1. Lieve Berend, het is wat mij betreft geen opgeven maar verder kijken dan mijn neus lang is…..

 3. Komt wel weer goed schatje!! Even rust in het koppie en dan stromen de letters weer uit de pen.

  1. Nee dus. En dat geeft ook helemaal niks. Het is tijd voor iets anders. Ik weet alleen nog niet wat.

 4. Ik hoop dat je na de zomer weer begint.toen had je de verbouwing en mams.Daar was veel over te schrijven .

  1. We gaan het zien lieve zus. Schrijfloos wordt het niet. Zonder letters geen leven. Maar een andere vorm na zoveel jaar is ook fijn om over na te denken….

 5. Hoe herkenbaar! Ook hier vraag ik me, na bijna tien jaar Koningskrabbels, soms af of het nog bij me past. Ben er nog niet helemaal uit en geef mezelf voor nu alle ruimte en de optie schrijfsabbatical is er ;)) Hoop jou in ieder geval niet helemaal uit het oog te verliezen en dat de Break je iets brengt. Liefs!

 6. Soms is het gewoon tijd voor bezinning. Geniet er van! De mooiste dingen ontstaan als je openstaat voor wat er als vanzelf lijkt te ontstaan als je alles gewoon zijn gang laat gaan.

Reacties zijn gesloten.